2008/11/16

Sju sorters apa

I ett försök att få äldste sonen store J att äta upp sin Spagetti Carbonara blev den istället benämnd Sju Sorters Apa (fantastisk humor - http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=1128677). Lille J åt utan att behöva trugas efter att det klargjorts att rätten vara faktiskt "riktig apa"...

I P3 kör de gorilla, näsapa och dödskalleapa. Brommakocken tog dock godisapa och mandrill.

Till min stora glädje fann jag även riktiga aprecept på nätet, bl a detta från Kongo:

"Fresh monkey meat is often cooked in a Tomato Sauce made from tomatoes, chile peppers, and onions. Smoked monkey meat can be prepared in a Tomato-Peanut sauce: Soak the smoked meat in water, then rinse and drain it. Fry tomatoes, onions, chile pepper, in hot palm oil. Add tomato paste and the monkey meat. Simmer until all is tender. Season with salt and pepper."
http://www.congocookbook.com/other_recipes/monkey.html

Yummie!!!

Etiketter: , ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home