2010/01/28

Moutarde Hannover (gästspel)


"Här kommer receptet på senap. Kan användas både som senap till julskinkan eller som smaskig senap på varmkorv, falukorv eller köttkorv.

2 dl Colemans senapspulver
1 ½ dl socker
2 dl vispgrädde
1 msk Calvados (eller annan god sprit)

1, Blanda grädde och socker i kastrull.
2, Sikta i senapspulvret och rör ihop allt
3, Sjud på svag värme under omrörning
4, Tag av kastrullen vid första kokbubblan
5, Blanda försiktigt i spriten, det skvätter lätt
6, Häll upp på rengjorda, förvärmda glas- eller keramikburkar
7, Förvara i kylskåp

Är oslagbart på skinkstut tillsammans med must. Skaffa hederligt, stenugnsbakat mjukt tunnbröd med anis och fänkål. Kan beställas via Jämtrök eller Erikssons Tunnbrödsbageri. Bred smör på en halva eller kvart, lägg på julskinka eller annan skinka. Bred senap på skinkan. Bred ut rikligt med äppelmos ovanpå senapen. Rulla ihop till en stut. Njut!"

Fina grejer det där. Och dessutom "stut" (!), härligt norrländskt bonusord.

(Tack Anna!)

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home