2010/01/01

God Jul, Gott Nytt och Gott Slut!

Jag är fortfarande inte trött på julmaten! Den är ju så j*kla god och går att variera, om inte i oändligheten så i vart fall till nyårsafton (och då har den blivit ofräsch och måste typ slängas iallafall).

Årets julskinka var en dunderhit. Genom en kollega (tack FvR) så köpte vi direkt via grossist i slakthusområdet (Johan i Hallen). Färdigtkokt med svål i påse med spad - bara att griljera och sen rocka loss.

Spadet gick sen ner i grönkålssoppan med julkorv och ägghalvor, som fick 10.0 av store J. Bara det är ju värt mödan.

Sen var det ju hela programmet - hemtrillade köttbullar, revbensspjäll från slaktarn på Drottningholmsvägen (penslade med äppelmos, sweeeet chili, honung och ingefära). Siiitgott som dom säger i vårt östra grannland. Farmors sillsallad och inlagda ansjovis mm mm mm.

Julen är för himla skön, same procedure as every year och är det inte just det som är lite av grejen. Jag får rysningar av alternativa "jul"bord! :-(

Som en fotnot vill jag dock ändå notera att den gamla regeln att inga regler utan undantag även gäller julmat. Emottog på julafton två sallader av kära syster (tack V) som faktiskt hör o häpna både var goda o nyttiga!

Slutligen - ett Gott Nytt År önskas Eder alla!!!


Sänt via BlackBerry från Telenor.

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home