2009/08/30

Med bästa hälsningar från Paris




Lillasyster har bott i Paris en sväng och tog med sig en present som värmde storebrors hjärta. En liten fin burk med fasanpaté! Jag blev så glad att jag bestämde mig för att ge den lille fasanen gott sällskap ned i magen.
Resultatet blev oxfilé med hasselbackspotatis, sockerärtor och rödvinsreduktion. Klickade på fasanpatén istället för gåslever.
Vi drack en Zinfandel till som klarade av att möta den kraftiga rödvinsreduktionen - Bonterra Vineyards Zinfandel 2007 (nr 22620, 139 kr). Rekommenderas varmt.
För rödvinsreduktionen fräste jag schalottenlök, sen i med rödvin, några kvistar färsk timjan, lite kalvfond, nymalen svartpeppar och Trocomare. Reducerade ner till hälften och sen i med en klick smör precis innan serveringen.

1 Comments:

Anonymous Viktoria said...

du är så himla dutti! :D tror du missat det där med "meat is murder" bara ;) ser jättegott ut bro'!!!

4 september 2009 kl. 10:16  

Skicka en kommentar

<< Home