2009/05/28

Gotland älskar Tyskland


Avnjöt precis en trerätters lunch på Cloud Nine (http://www.restaurangcloudnine.se/) vid Norra Bantorget.
Till förrätt bjöds små fina gotländska gröna sparrisar med parmesan. Fina vårprimörer uppskattas alltid.
Till detta på rekommendation av den alltid kunnige Jens ett litet glas Villa Huesgen Riesling 2006 (restaurangsortimentet; svensk importör är Sigva; 159 kr inkl moms per flaska; http://sigva.se/vinerna_resultat_name.php?nav=2&res=namn&id=208).
Villa Huesgen grundades på 1970-talet av familjen Huesgen och idag är man inne på den 9:e generation med Adolph Huesgen som dagens ägare. Tänk tysk vinodling när den är som bäst på 65 hektar.
Jag hade tänkt mig en Chablis, Grüner Veltliner eller kanske en Sancerre, men detta var ett utmärkt val. Runt och lite "fett" i smaken. Passade väldigt väl till de späda gröna sparrisarna som kan vara knepiga.
Till varmrätt strömmingsflundror med endast en viskning kaviar. Upplyftande och mycket uppskattat eftersom många väljer att smeta in de stackars strömmingsfiléerna med alldeles för mycket kaviar. Inte bra... Kaviaren ska kännas där, men inte skrikas ut.

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home