2009/10/12

Kung Päron


Av årets sista päron från tomten blev det lingonpäron - en rustik höstdessert som dessutom håller sig i ett tag i kylskåpet. Lingonen har enligt uppgift en konserverande effekt. Päronen är lika sjukt goda kalla som varma.

Jag skalade päronen och lät dem sjuda ca 45 minuter i vatten, socker (det ska vara ganska sött), kanelstång, lingon och hel kardemumma. Egentligen ska man ha en vaniljstång i spadet, men jag fuskade med lite vaniljsocker.

Desserten sköter sig själv på spisen medan man sätter i sig rådjursköttbullar eller någon annan jordnära anrättning.

Servera päronen varma eller kalla med vaniljglass av god kvalitet eller en klick vispgrädde. Ta en stark kaffe och en avec till detta och du blir garanterat Kung Päron hela kvällen eller som massorna skrek i Evita: "Päron, päron, päron...".

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home