2009/10/04

Augustibock i oktober




Den finfina returbocken jag sköt uppe i Vallentuna i slutet av augusti har nu blivit till två riktigt härliga söndagsmiddagar.
Sadeln serverades med gula vaxbönor, hasselbackspotatis och rårörda lingon.
Av färsen blev det små köttbullar som serverades med gräddsås, potatismos och pressgurka. Körde i persilja, ett ägg, timjan, schalottenlök, vispgrädde och dijonsenap i färsen för att ge viltsmaken lite konkurrens. Det funkade utmärkt.
Pressgurkan gjorde jag snabbt genom att köra tunna skivor av gurka med osthyveln på en tallrik, på med lite salt och sen på med en till tallrik med en tyngd ovanpå för att trycka ut lite vatten ut gurkan. Saltet gör givetvis sitt till i den processen.
Efter någon timme lägger man gurkskivorna i en burk med en lag av socker, ättikssprit, vatten (späd ättikan efter smak) och slutligen persilja. Efter rårörda lingon är detta det absolut bästa tillbehöret till egentrillade köttbullar med gräddsås.
Valde en smakrik fransman från Cotes du Rhone till köttbullarna som passade mycket bra - Chateau Courac 2006 (nr 28101, 94 kr).
Och nej, man får inte ha leksaker, inte ens bilar, på matbordet har jag sagt 1000 gånger ;-)


0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home