Gubbsoppa på Hönö

På Hönö fick vi flera liter av en snäll tant och gubbarna var helt perfekta för ändamålet, på gränsen till övermogna.
Ok, ner i kastrullen med gubbarna, i med lite jordgubbssaft, låt koka i ca 5-10 min. Gubbarna ska inte koka sönder helt. Sist i med potatismjöl utrört i vatten till önskad krämkletig konsistens. Soppan/krämen blir mer fast när den svalnar så häll inte i för mycket.
Rör noga samtidigt som du häller i potatismjölet, låt koka 1-2 min för att få bort potatismjölsmaken. Låt svalna & servera med mjölk. (Och ok, medges att bilden kanske inte gör gubbsoppan rättvisa...)
It's gôtt to be BK!
1 Comments:
Nämen oh, är du på Hönö! Där har jag mina rötter, morfar och mormor har levt och verkat på öarna där och deras släkter innan dem. Koolt.
Skicka en kommentar
<< Home