2010/07/06

Gubbsoppa på Hönö

Gästspelar på västkusten och bjuds av den ömma hustrun på klassisk Hönö-jordgubbssoppa/kräm. Sjukt gott & enkelt. Om man är i stan blir det också ganska dyrt med några liter svenska jordgubbar rakt ned i kastrullen - det bidrar till den sköna känslan...

På Hönö fick vi flera liter av en snäll tant och gubbarna var helt perfekta för ändamålet, på gränsen till övermogna.

Ok, ner i kastrullen med gubbarna, i med lite jordgubbssaft, låt koka i ca 5-10 min. Gubbarna ska inte koka sönder helt. Sist i med potatismjöl utrört i vatten till önskad krämkletig konsistens. Soppan/krämen blir mer fast när den svalnar så häll inte i för mycket.

Rör noga samtidigt som du häller i potatismjölet, låt koka 1-2 min för att få bort potatismjölsmaken. Låt svalna & servera med mjölk. (Och ok, medges att bilden kanske inte gör gubbsoppan rättvisa...)

It's gôtt to be BK!

1 Comments:

Blogger Mikkan said...

Nämen oh, är du på Hönö! Där har jag mina rötter, morfar och mormor har levt och verkat på öarna där och deras släkter innan dem. Koolt.

30 juli 2010 kl. 08:10  

Skicka en kommentar

<< Home