2008/11/20

Skindbuksen, Köpenhamn och plommonspäckad fläskstek

Ska göra en riktig klassiker ikväll - plommonspäckad fläskstek med kokt potatis och gräddsås.

Varianten är ju dansk fläskstek som också är bisarrt gott (kolla t ex http://recept.nu/1.244884/jens_holst/varmratter/kott/klassisk_dansk_flaskstek_med_hostappelsallad). För något år sedan åt jag dansk fläskstek i Köpenhamn på Restaurang Skindbuksen, Lille Kongensgade 4 (http://www.skindbuksen.dk/). Sänkte väl medelåldern på stället med 30 år men vad gör man inte. Gammeldansk och Tuborg till... Det kan verkligen rekommenderas!

Tillbaks till den plommonspäckade fläsksteken. I princip är det ju bara att skära lite hål i steken, peta in katrinplommon, salta/peppra och in i ugnen. 85-90 grader innertemperatur, ca. 200 grader i ugnen.

Jag brukar lägga steken på en bädd av katrinplommon. Då bränns dessa inte i ugnen och man kan langa ned dem hela i gräddsåsen - himmelskt!

Funkar även dagen efter till Steak Sandwich med lite av den kalla såsen på och dijonsenap. Lägg skivorna på en macka och servera med grönsallad. Ta en pilsner till om det känns rätt - och det brukar det göra... :-)

Etiketter: , ,

1 Comments:

Anonymous Peter O Bäck said...

Go Go och garanterat bättre än flygplansmat!

5 mars 2010 kl. 19:26  

Skicka en kommentar

<< Home