2010/12/15

Kalops med fina tillbehör


Jobbade hemifrån idag och efter en riktigt sorglig lunch med filmjölk & rice crispies så tog jag vid 12-tiden den sedan gårdagen tinade högreven och slängde ned i en improviserad kalops. Högreven åkte ut då alla lussekatter åkte in, frysens storlek lämnar en hel del övrigt att önska.

Ok, i med grovt tärnad högrev, en morot, tomatpuré, lagerblad, kryddpeppar, Trocomare, svartpeppar, lite torkad chili, kalvfond, rosévin och vatten -allt efter smak och behag. Om du kör detta i en järngryta, hoppa över vinet, grytan börjar smaka järn efter några timmar och allt blir helt fruktansvärt. Bryn köttet och grönsakerna i smör och olivolja, sen i med resten av ingredienserna.

Detta hopkok fick nu puttra i sju timmar till kl 1800 då de utsvultna stackars barnen skulle utfordras efter en hård dag på dagis. Innan maten hann den ene somna och den andre lyssna på hela Matrix-soundtracket.

Kalops är verkligen en riktig höjdare, men upptoppat med farmors heminlagda rödbetor och danskimporterade asier var lyckan fullständig.

5-åringen sa spontant, "det här köttet var galet mört". Mycket nöjd!

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home