2008/11/21

Gräddsås till fläsksteken

På begäran från Roempke kommer receptet till gräddsåsen till fläsksteken nedan.

Detta är ju egentligen en klassisk söndagmiddag när jag tänker efter. Rödvin, kokt potatis, kanske lite rödkål, äppelmos till serveringen, tända ljus! Äppelmoset gör susen, lite av grejen faktiskt tillsammans med katrinplommonen...

Jag brukar även lägga några skivor smör ovanpå fläsksteken. Kör av några direkt från paketet med en osthyvel, sen får man ösa steken några gånger under själva processen i ugnen.

Ok, tillbaka till såsen:

- Grädde
- En dutt cognac
- Lite färsk timjan
- Kalvfond
- Svartpeppar
- Trocomare
- En sked äppelmos
- Ev några katrinplommon från steken

Red med lite brun Maizena färdig redningspulver, eller om du orkar lite grädde blandat med vetemjöl.

Koka ihop, gör hellre för mycket sås än för lite. Det kan kännas bittert att äta den sista stekbiten utan den där fina såsen till...

0 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home